Gölgenin Canı
- YAZAN: Fikret Terzi
- REJİSÖR: Serkan Melikoğlu
- KAREOGRAF:
- Oyuncular: Serkan Melikoğlu, Ayşin Tabiloğlu, Emre Kaymak
KONUSU
Geleneksel Türk Tiyatromuz’un en önemli ve en sevilen gölge karakterleri Karagöz ve Hacivat oyunumuzun baş karakterleridir. Onlara Küşteri Usta, Yardak Memiş, Kahraman Bekçi Hasa Hüso ve Binbirkılık eşlik etmektedir. Oyunumuzun konusu ise şöyledir..
Küşteri Usta ve Memiş, Karagöz Gölge Oyunu için hazırlık yapmaktadır. Bekçi Haso Hüso ise hırsızlık yapan, yalan söyleyen ve sürekli kılık değiştiren Binbirkılık’ın peşindedir. Tek derdi onu yakalayıp hapishaneye atmak ve baş bekçi olmaktır. Fakat Binbirkılık sürekli kılık değiştirdiği için yakalamakta zorluk çeker. Bu sırada Karagöz oyunumuz başlamıştır.. Oyun sırasında Karagöz’ün karısı çocuğu uyandırdıkları için Karagöz ve Hacivat’a “Gölgeniz Çıksın Canlanın Emi” diye beddua eder ve bunu 3 kez tekrarlar. O anda Karagöz ve Hacivat’ın masalsı dünyalarının anlatıldığı gölge perdesinden canlanıp sahneye gelmeleriyle, kendilerini olayların içinde bulurlar..
Oyunumuz çocuklarla sürekli etkileşim kurularak ilerlediği için, onlarda oyuna dahil olacak ve oyun daha da renklenecektir. Bu sebeple Bekçi Hasa Hüso çocukların en iyi arkadaşları olacak, Binbirkılık ise onların dostluğunu kazanmak için vermiş olduğu rüşvetlerle, tepki çekecek ve sevimsiz görünecektir..
Karagöz ve Hacivat canlandıklarını karınları acıktığında kesin olarak kabul ederler ve para kazanmak için iş aramaya başlarlar. Bekçi’den kaçmak için sürekli kılık değiştiren Binbirkılık içinse bu yeni bir fırsattır. Ve onları yeni bir oyunun içine dahil eder. Fakat bu oyunu bozanda tabi ki çocuklar olacaktır. Herkesin kılığına giren Binbirkılık; çocukların kılığına giremeyecektir. Çünkü çocuklar temizdir, dürüsttür ve iyi kalplidir.. Oyunumuz Binbirkılık’ın yakalanıp İyi İnsan olmaya mahkum edilmesi ve Karagöz’le Hacivat’ın tekrar gölge olup Hayal Perdesi’ne dönmeleriyle sona erer…